5 Съвета за облекчаване на болката в ставите

Болката в ставите е все по-често срещан проблем, засягащ хора от различни възрасти.

Ето защо, за да се движим, спортуваме и вършим всичко без дискомфорт и болка, трябва да полагаме ежедневни грижи за ставите.

 

Ето няколко съвета как да облекчите болката в ставите:

  1. Движете се. Физическата активност винаги е сред най-важните съвети за добро здраве, отнася се и за ставите. Движението намалява сковаността и болката, укрепва мускулите около ставите, а и помага за поддържане на нормално тегло.

  2. Подсилете мускулите. Мускулите са онова, което "подкрепя" ставите. Затова тренировките с тежести са особено важни, независимо от възрастта. Ако нямате опит, е препоръчително да се консултирате със специалист, който да ви научи как и колко тежести са ви нужни според целите, които сте си поставили. 

  3. Приемайте храни, богато на Калций и витамин D. Калцият и витамин D са важни за здравето на костите. Витамин D е необходим за усвояването на калция. А ниските нива на калция са знак за намалена костна плътност, а с това и по-висок риск от счупване. 

  4. Включете в менюто си храни, богати на Омега-3. Добавете повече храни съдържащи омега-3 мастни киселини като сьомга, ленено семе, орехи.

  5. Загряващи компреси. Можете да облекчите болката с помощта на топли компреси. Може да вземете топъл душ за облекчаване на сковаността или нагревателна подложка за намаляване на дискомфорта.

 

Препоръчваме ви:

Турмалинови Загряващи Наколенки за Облекчаване на Болката в Коленете и Бедрата

turmalinovi nakolenki elastichni 2

 

Поръчай тук!

 

Магнитен Турмалинов Колан при Болки в Кръста и Гърба

magniten turmalinov kolan1

Поръчай тук!