5 Храни, които ще ви заредят с енергия

Много хора залагат на кофеина и енергийните напитки, за да се заредят с енергия през деня.

Има и други, много по-здравословни начини да го направите. Предлагаме ви 5 познати храни, които са доказан източник на бодрост и енергия през целия ден:

  1. Яйца. Благодарение на уникалната структура на яйчния белтък, човешкият организъм го усвоява на 97%, а съдържащите се в яйцата аминокиселини активно участват във възстановяването и строителството на мускулите. За спортуващите яйцата са същинско злато.

  2. Портокали. Витамин С, калий и поддържащата имунитета фолиева киселина - това ни дават тези цитрусови плодове, покрай фруктозата и свежия вкус. За да не се губят ценни фибри, по-добре е портокалът да се консумира не под формата на сок, а като плод.
  3. Бадеми. Те са природен акумулатор на енергия - съдържат много протеини, магнезий, мед и рибофлавин - витамин В2, който участва в много важни процеси, които произтичат в организма. Съдържащите се в бадемите вещества способстват за неутрализацията на токсините и за поддържане на умствената активност. Добавете няколко ядки към закуската си и ще усетите енергията през целия ден.

  4. Банани. В състава им има много глюкоза и фруктоза, а освен това и фибри, които позволяват оптимално използване на енергията на въглехидратите. Ако добавите банана към закуската си, ще имате бодрост и сили поне до обяд. Това е отличен вариант и за следобедна закуска, особено при натоварен работен ден.
  5. Мед. Отличен съюзник в борбата с умората и стреса - една лъжичка е в състояние да ви ободри повече, отколкото цяла енергийна напитка със съмнителен химически състав. Медът е ценен източник на антиоксиданти (витамини В и С), а също минерали и микроелементи - магнезий, калий, мед. 

 

Освен изброените храни, ви препоръчваме носенето на гривна от естетсвени камъни, които действат балансиращо и ще ви заредят с енергия.

 

Виж всички модели гривни от естествени камъни тук!

Виж всички модели колиета от естествени камъни тук!

Виж всички модели зодиакални гривни от естествени камъни тук!