kakvi sa polzite ot germanii

Използването на германий като микрокристал в някои от нашите модели гривни води до:

 

Биохимичното действие на Германия в кръвта е аналогично на това на хемоголобина, а именно:

 

Учените са установили, че в кръвта германият има аналогично поведение като хемоглобина.

Изследвайки биологичното действие на германия, японски учени създават първия препарат със съдържание на органичен германии - „Германий – 132“, прилаган за подобряване на имунитета при различин заболявания сред хората.

Богатата експериментална дейност на д-р Асаи му позволява да предложи следната теория за механизма на действието му в организма. Той предполага, че в кръвта германият има поведение аналогично на това на хемоглобина. Той носи в себе си отрицателен заряд и подобно на хемоглобина участва в процеса на пренос на кислород в тъканите на организма. По този начин се предотвратява развитието на кислородна недостатъчност (хипоксия) в тъканите.

Органичният германий предотвратява развитието на така нареченета кръвна хипоксия, възникваща при намалени количества хемоглобин, способен да присъединява кислород. Той е ефективен при отравяне с въглероден оксид и при радиационни въздействия. Най-чувствителни при кислороден недостиг са централната нервна система, сърдечният мускул, бъбречните тъкани, черния дроб. В резултат на медицински експерименти е било установено, че органичният германий способства индуцирането на гама интерферони, които подтискат процесите на бързо делене на клетките, активират се специфични клетки, наречени Т-килъри. Основните направления в активността на интерфероните е тяхната антивирусна и противотуморна защита, имуномодулиращи и радиозащитни функции за лимфната система.

В процеса на изучаването на патологическите тъкани и тъканите с първични признаци на заболяване е било установено, че те винаги се характеризират с недостиг на кислород и присъствие на положително заредени водородни радикали(йони). Водородните йони оказват крайно негативно въздейстиве на клетките на организма, водещо дори до тяхната гибел. Йоните на кислорода, имащи способността да се свързват с водородните йони, позволяват избирателно и локално да се компенсират повредените клетки и тъкани от йоните на водорода. Дейстивето на германия по отношение йоните на водорода е за сметка на неговата органична форма – сесквиоксида.

Несвързаният (свободен) водород е изключително активен и агресивен, затова лесно взаимодейства с атомите на кислорода от германиевите съединения – сесквиоксида. Гаранция за нормалното функциониране на всички органи и системи в организма би трябвало да бъде безпрепятственото транспортиране на кислорода в тъканите. Органичният германий има ясно изразена способност за доставка на кислород в произволна точка на организма и да обезпечи неговото свързване с водородните йони. По такъв начин в основата на действието на германия при взаимодейстивето с йоните на водорода стои процеса на отцепване на водород от органично съединеине, а кислорода приемащ участие в този процес може да се сравни с прахосмукачка, който почиства организма от положително заредените и високоактивни водородни йони. Органичният германий е своеобразен вътрешен йонизатор за организма.

Разгледайте страхотните модели магнитни гривни, които предлагаме и изберете модел, който има германиеви елементи, за да има повече ползи за организма ви!