infracherveni lachi v grivni polzi

В някои от моделитe гривни, които предлагаме, има керамични вложки, които при телесна температура излъчват инфрачервена светлина в далечния спектър (4-14 микрона).

Наред с това благодарение на инфрачервените лъчи се постига:

Когато инфрачервените вълни проникнат в кожата, те влизат в контакт с водните молекули. В резултат на възникващия резонанс се засилват микровибрациите на молекулно ниво, което предизвиква топлинен ефект и локално микро-повишаване на температурата на тъканите. Това на свой ред води до повишаване еластичността на кръвоносните съдове. Благодарение на по-високата микро- и макроциркулация на кръвта, се осигурява по-добра работа на тъканите и органите в тялото. В резултат на това натрупаните токсини се извеждат по-лесно от организма и се възстановява по-високото ниво на работоспособност на клетките. Появата на пазара на Технологията на далечния инфра-червен спектър преди десет години в Япония, стана възможна, благодарение на използването на биокерамиката - новаторска разработка на Американската национална космическа агенция (NASA). Сега тя се използва широко в САЩ, Европа, Япония, Корея и Китай.

Същност и физиологично действие на инфрачервените лъчи

Инфрачервената светлина е специфично топлинно излъчване в електроматнитния спектър с дължина на вълната от 400 мкм до 740нм. Лъчите с дължина на вълната от 2 мкм до 760 нм се поглъщат в дълбочина до 1см. Лъчите с по-голяма дължина на вълната проникват на дълбочина до 2-3 см. Тъй като енергията на инфрачервените лъчи е относително ниска, то при поглъщането и се наблюдава основно увеличаване на колебателните и въртеливи движения на молекулите и атомите, брауново движение, електролитна дисоциация и движение на йоните, ускоряване движението на електроните по техните орбити. Всичко това води до локално повишаване на температурата, затова и инфрачервените вълни се наричат топлинни. Източник на инфрачервено (ИЧ) излъчване е всяко нагрято тяло. Интензивността и спектралния състав на такова излъчване зависят от температурата на тялото. Самият човешки организъм представлява източник на ИЧ светлина и наред с това ефективно поглъща ИЧ топлинни излъчвания.

Протичащите при поглъщане на ИЧ лъчи процеси водят до локално повишаване на температурата с 1-2 градуса. Това от своя страна предизвиква локални терморегулиращи реакции на повърхността на съдовите тъкани. Тези реакции се проявяват в изменение на тонуса на капилярите, подобряване на функционалните свойства и проводимостта на кожата. Пъгълнатата топлинна енергия съществено ускорява метаболичните процеси в тъканите, активира миграцията на полиморфно-ядрените левкоцити, пролиферацията и диференциацията на фибробластите, което обезпечава бързото зарастване на рани и язви. Активирането на периферното кръвообращение и промяната на съдовата проницаемост наред със стимулацията на фагоцитозата способства за разсейването на инфилтратите и дехидрацията на тъканите, особено в случаите на остри или хронически възпаления. Следствие от дехидриращият ефект е намаляването на налягането върху нервните проводници и съответно намаляване на болката. Активирането на микро циркулацията и повишаването на проницаемостта на съдовете способства отстраняването на продуктите на аутолиза в клетките. Следователно инфрачервените лъчи стимулират регенеративните процеси в огнищата на възпалителните процеси.

В някои от моделите магнитни гривни, които предлагаме има такива вложки, които излъчват инфрачервени лъчи при загряване до телесната температура.

Поръчайте си магнитна гривна с инфрачервени лъчи и се наслаждавайте на добро здраве всеки ден!