vidove lechenie s magniti

Какви видове лечение с магнити съществуват?

Лечението с магнити бива два вида: локално и общо.

На дланите или ходилата се поставят два магнита с различни полюси и така пациентът стои 10 минути дневно, за препоръчване сутрин преди закуска. При хронични заболявания е необходим половин час. Два час след процедурата не бива да се приемат студени течност или къпане. Силни магнити не трябва да се използват при бременни и в областта на сърцето и мозъка.

Вътрешното прилагане на магнити е открито съвсем случайно от руските учени. В опити да олющят отлагания от каменна сол по тръби, те изсипали магнитна вода в тръбите. За тяхно удивление, натрупванията се разтворили мигновено. Последвалите изследвания върху човешкото тяло са разкрили, че магнитната вода намалява киселинността в храносмилателния тракт и регулира движенията на червата.

Д-р Банзал твърди, че една чаша вода трябва да се държи над северния полюс на магнита, а друга – над южния полюс за 12 – 24 часа. След това двете чаши се смесват и изпиват. Ако пациентът изпие половин чаша магнитна вода преди хранене, всички стомашни болести се повлияват положително.

Освен това, магнитната вода увеличава апетита и подобрява храносмилането. При редовна употреба на магнитна вода не се препоръчва водата да се намагнитва повече от 4 – 6 часа.