5 saveta za spraviane sas stresa

Стресът присъства в ежедневието на много хора.

За появата му допринасят различни фактори като работа, взаимоотношения, финанси, здраве. Ежедневният стрес води до редица здравословни проблеми като високо кръвно налягане, тревожност и депресия. Затова е важно да се вземат мерки за намаляване му. Ето няколко съвета:

 

  1. Физическа активност. Спортът е един от най-ефективните начини за намаляване на стреса. Спортуването допринася за по-добър сън, което намалява нивата на стрес. Отделявйте поне 30 минути на ден за тренировки, а ако не обичате да спортувате, може просто да практикувате бързо ходене.

  2. Релаксация. Техники за релаксация като дълбоко дишане, медитация и йога помагат за намаляване на стреса. Те успокояват ума и отпускат мускулите, което води до намаляване нивата на стрес.

  3. Достатъчно сън. Липсата на сън може да увеличи нивата на стрес. Опитайте се да спите по 7-8 часа. 

  4. Здравословно хранене. Здравословната диета помага за намаляване на стреса. Избягвайте сладки и преработени храни, наблегнете на много плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и протеини.

  5. Почивка. Почивките през целия ден са важни, за да намалите нивата на стрес. Правете 10-15 минути почивка на всеки час. Използвайте това време, за да се разтегнете, да се разходите или да направите нещо, което ви харесва.

 

За да намалите стреса и да подобрите тонуса си, ви препоръчваме носенето на магнитна гривна.

Магнитните гривни са популярна алтернативна терапия, която предоставя набор от ползи за здравето, включително облекчаване на болката, подобрена циркулация, по-добър сън, намален стрес и тревожност, повишена подвижност на ставите, подобрена умствена яснота и по-силна имунна система.

Доказано е, че магнитната терапия има успокояващ ефект върху тялото и ума. Чрез намаляване на нивата на стрес и безпокойство, магнитите в гривната помагат за насърчаване на чувството за релаксация и благополучие.

 

Поръчай тук!