Ето кои са причините за поява на Разширени вени и какви Превантивни мерки да вземем!

Вените са съдовете, по които се движи кръвта.

За разлика от артериите, венозните стени нямат собствени мускулни влакна. Еднопосочното движение на кръвта в тях се дължи на венозните клапи и на съкращението на околните мускули. Следователно, когато ходим и мускулите ни се съкращават, те подпомагат придвижването на кръвта по вените.

 

Какви са причините за поява на разширени вени?

Когато продължително време стоим прави, кръвта забавя движението си и се задържа в най-ниско разположените части на тялото. В дългосрочен план повишеното налягане води до отпускане на венозните стени, а венозните клапи, които се грижат кръвта да се движи само към сърцето, вече не работят правилно. Вследствие на увреждане на венозните клапи, част от изпомпаната кръв се връща обратно в долните крайници, развива се венозна хипертония и се стига до разширяването на вените.

 

Основни фактори за развитие на разширени вени са:

 

Какви превантивни мерки да вземем?

Няма как напълно да предотвратим появата на разширени вени, тъй като не всички фактори за появата им зависят пряко от нашите действия и начин на живот. И все пак можем да намалим риска от развитие на този проблем.

 

Препоръчваме ви да носите и магнитна гривна, която подобрява цирккулацията на кръвта.

Магнитите, намиращи се в магнитните гривни създават постоянно магнитно поле. Когато магнитното поле проникне в човешкото тяло, то генерира електрическо поле чрез електромагнитна индукция. Този процес стимулира циркулацията на кръвта, подобрява циркулацията на кръвта, облекчава сковаността и умората.

Магнитните гривни стесняват и възстановяват нормалната форма на разширените вени, подобряват съня, намаляват стреса и депресията, подпомагат възстановяването на нервната система, намаляват мускулните болки, намаляват менструалните болки, подобряват цялостното здраве, повишават силата и енергията в организма.

 

Виж всички модели магнитни гривни тук!