Менструална чашка - революция в женската хигиена

Менструалната чашка се нарежда сред най-съвременните и екосъобразни решения за женската хигиена.

Създадена с мисъл за комфорта и удобството на жената, тази иновативна чашка не само преодолява ограниченията на традиционните хигиенни продукти, но и предлага редица предимства, които я правят предпочитан избор от милиони жени по света.

 

Какво представлява менструалната чашка iLuna?

Менструалната чашка iLuna е иновативно решение за интимна хигиена и е алтернатива на традиционните дамски превръзки и тампони.

Менструалната чашка iLuna има формата на малка камбанка, която не абсорбира менструалната кръв, а я събира. При поставяне чашката прилепва към стените на влагалището, формира вакуум и постига пълно уплътнение на вътрешната среда. Изработена е от медицински силикон, който се използва за производство на биберони и накрайници на бебешки бутилки.

 

Как се поставя менструалната чашка iLuna?

Менструална чашка се поставя във влагалището в сгънато състояние, където сама се разтваря и приема нужната форма. Кръвта се събира в чашката, като на всеки 4 -10 часа се излива, измива се с вода и се поставя отново. Тъй като горният ръб на чашката залепва към стените на влагалището и образува вакуум, съдържанието не може да протече. Кръвта не влиза в контакт с въздуха, не се разлага и няма миризма. С чашката може да се спортува, плува, да се влиза във вана или спа.

Осигурява до 10 часа непрекъсната защита. Не променя естествената флора на влагалището, не причинява алергии и не създава условия за възпаление на пикочните пътища.

Поставянето на чашката не предизвиква чувство на сухота и вътрешен дискомфорт. Когато е поставена правилно, тя практически не се усеща.

 

Предимства на менструалната чашка iLuna пред традиционните превръзки и тампони.

Предимства пред дамските превръзки:

 

Предимства пред тампоните:

 

Как да избера размер?

 

Поръчай тук!