Тези билки са полезни при високо кръвно

Високото кръвно налягане е често срещано състояние и също толкова често се пренебрегва. Но вместо лекарства, може първо да опитате с промяна в начина на живот, храненето, а също и с билколечение.

 

Тези билки успешно могат да се справят с високото кръвно налягане:

  1. Канела - Канелата се използва от векове в традиционната медицина за лечение на сърдечни заболявания, включително високо кръвно налягане. Тя може да помогне за разширяване и отпускане на кръвоносните съдове, като този ефект е по-силен, когато хората приемат канела последователно в продължение на 12 седмици.

  2. Босилек - В босилека се съдържа евгенол, който може да блокира стягането на кръвоносните съдове, което да доведе до понижаване на кръвното налягане.

  3. Магданоз - Той съдържа разнообразни съединения, като витамин С и диетични каротеноиди, които могат да намалят кръвното налягане. Според проучвания, каротеноидните антиоксиданти намаляват кръвното налягане и LDL (лошия) холестерол, рисков фактор за сърдечни заболявания. Подобно на босилека и магданозът спомага за отпускане на кръвоносните съдове, блокирайки проникването на калций към тях.

  4. Джинджифил - Той намалява кръвното налягане по няколко начина - действа като естествен блокер на калциевите канали и естествен АСЕ инхибитор. Блокерите на калциевите канали и АСЕ инхибиторите са видове лекарства за кръвно налягане.

  5. Чесън - Той съдържа сярни съединения, като алицин, които могат да помогнат за увеличаване на притока на кръв и отпускане на кръвоносните съдове. Като цяло тези фактори могат да помогнат за понижаване на кръвното налягане. Екстракт от чесън е също толкова ефективен при понижаване на кръвното налягане, колкото и лекарствата за намаляване на кръвно.

 

Ако страдате от високо кръвно, ви препоръчваме да носите магнитна гривна.

Заедно с ефекта й да регулира високото кръвно, магнитната гривна има още куп предимства:

Магнитните гривни подобряват съня, намаляват стреса и депресията, подпомагат възстановяването на нервната система, намаляват мускулните болки, намаляват менструалните болки, стесняват и възстановяват нормалната форма на разширените вени, подобряват цялостното здраве, повишават силата и енергията в организма.

 

Поръчай своята магнитна гривна тук!