fbpx

Магнитотерапия - Какви са ползите?

Ефикасно ли е лечението с магнити?

Ефикасно ли е лечението с магнити?

Лечението с магнити е естествен метод, който е безопасен и лесен.

Ефикасността му е доказана в повече от 85% от случаите. Те могат да се комбинират с традиционните терапии. Чрез тях се избягва злоупотребата с лекарства и вредни химични продукти.

Известно е, че в магнитното поле всички химични реакции в организма ни протичат по-бързо, а жизнените процеси рязко се активират. Магнитът влияе на позиционната структура на водата, а в човешкото тяло 80% е вода. При преминаване на магнитно поле през тъканите на човешкия организъм в тях възниква слаб електрически ток, който променя скоростта на обменните процеси.

В магнитотерапията се използват високочестотни променливи магнитни полета, тъй като електромагнитното поле с висока честота се поглъща от човешките тъкани и предизвиква повишаване на температурата. При нискочестотната магнитотерапия процедурите се понасят добре дори и от по-възрастни хора, страдащи от алергия и сърдечни заболявания.

Именно затова тя може да се прилага без риск там, където други физиотерапевтични процедури са строго забранени.

Разбира се, не всички хора са еднакво чувствителни към въздействието на магнитното поле.

Магнитотерапията не може да замени лекарствата. Тя стимулира организма към самовъзстановяване. Обикновено възможностите се използват в комплекс с други методики. С магнитно поле може да се намалят отоци, болка или поне количеството приемани лекарства.

В последните години магнитотерапията се прилага при тромбофлебити, варикозни болки, сърдечносъдови заболявания, исхемична болест на сърцето, инсулти и последствията им.
Магнитното въздействие нормализира кръвообращението, съсирването на кръвта и подобрява работата на миокарда.

С магнитотерапия се активира и хормоналната система, въздейства се положително при смущения в менструацията, при полова немощ, фригидност. Магнитите активират работата на обменните системи и процесите на регенерация на тъканите и затова се прилагат при счупени кости и различни травми. Те се използват и за лечение на някои форми на артрит, дегенеративни състояния, диабетни язви, остеохондроза и други заболявания на опорно-двигателния апарат, гинекологични и урологични проблеми. Положителният ефект е налице обикновено след 3 процедури, но курсът на лечение включва обикновено 5-10 или 12 сеанса. Всичко зависи от типа на заболяването и от продължителността му.

Магнитното въздействие може да е общо и локално, когато магнитното поле въздейства на неголяма част от тялото. В източната медицина широко се използва въздействието на магнитите върху биологичноактивните точки, свързани с определени органи и системи.

Магнитите с общо въздействие представляват закрити капсули или огромни кръгове с отвори, в които се поставя леглото с пациента. Вторият вариант е за предпочитане, тъй като е подходящ за хора с непоносимост към затворени пространства. Използват се и магнити с по-малки размери за локално действие, както и за лечение на гинекологични и урологични проблеми. Според лекарите доста добър ефект се постига с апарати, при които се съчетава лазерно и магнитно въздействие.

С магнити можем да се лекуваме и у дома. В Япония се произвеждат огромни количества магнитни устройства за прилагане в домашни условия. Тези предмети не изискват допълнително време за оздравителни процедури. Те лекуват хората с проблеми, докато спят. Съвременната наука все още не може да обясни всички детайли на лечебното въздействие на магнитите по време на сън.

 

Източник: www.blitz.bg

facebook_page_plugin


On Screen Facebook Popup by Infofru

Последвайте ни във Facebook !!!

Close


 Абонирай се за бюлетина и грабни отстъпка!

Абонирай се за нашия бюлетин, и ще получиш код за 10% отстъпка! Очакват те още много изненади :)


MBracelets Фейсбук страница

Вход / Регистрация

Абонирай се

Абонирай се за нашия бюлетин, и ще получиш код за 10% отстъпка! Очакват те още много изненади :)

Свържете се с нас

Мацанов Груп ЕООД

гр. Пловдив, ул. Белица 24

magnitni.grivni@gmail.com

0898203031

Phone call viber contact whatsapp contact send email
© 2011-2019 Магнитни гривни за високо кръвно. All Rights Reserved.
Designed by Angel Matsanov