By Ангел Мацанов on Сряда, 15 Август 2018
Category: Блог

Кои фактори да променим, за да се предпазим от високо кръвно?

Наднормено тегло (затлъстяване)

Затлъстяването се определя като тегло с 30% или повече над здравословното за ръста. Има много тясна връзка между него и високото кръвно налягане.

Медицнските специалисти силно препоръчват хората със затлъстяване да отслабнат, така че теглото им да не преминава повече от 15% от здравословното. Отговорният за Вас лекар може да Ви помогне да изчислите Вашите здравословни граници на теглото.

Чувствителност към натрия (солта) - някои хора имат висока чувствителност към натрия (солта) и тяхното кръвно налягане се повишава ако използват сол. Намаляването на приема на сол води до понижение на кръвното налягане. Бързата храна и полуфабрикатите съдържат особено високи концентрации от натрий. Много медикаменти, като например обезболяващите, съдържат голямо количество натрий. Четете внимателно етикетите, за да разберете колко натрий се съдържа в хранителните продукти. Избягвайте тези с високо съдържание.

Употреба на алкохол

Пиенето на повече от 1-2 чаши алкохол на ден увеличава риска от хипертония.

Хормонални противозачатъчни хапчета (орални контрацептиви)

Липса на физическа активност

Заседналият начин на живот допринася за затлъстяването и високото кръвно налягане.

Медикаменти

Някои медикаменти като амфетамини (стимуланти), хапчета за диети, някои противогрипни и антиалергични лекарства повишават кръвното налягане.

С увеличанатето на телесната маса кръвното налягане се увеличава.

Както виждате, високото кръвно може да се предотврати в доста голяма степен, за което е нужна самодисциплина. На помощ идват и магнитните гривни, които спомагат кръвообращението и намаляват високото кръвно.

Вижте нашите безопасни и красиви решения за високото кръвно!

Related Posts

Leave Comments