By Ангел Мацанов on Понеделник, 31 Януари 2022
Category: Блог

С какво ни помага носенето на магнитна гривна?

Магнитните гривни се използват често при хипертоници за регулиране на нивото на кръвното налягане, при исхемична болест на сърцето, стенокардия и нарушения на вегетативно-съдовата система.

В последно време те се оказват най-популярното магнитно украшение. То е не само красиво, но и полезно, като не вреди по никакъв начин на кожата и на организма, а само може да извличате полза. Незначителни са случаите, когато продължителното носене на магнитни гривни е довело до зачервяване на кожата или някакво друго странично действие.

Когато сте решили да се възползвате от магнитотерапията, трябва да знаете, че тя не се препоръчва при някои случаи.

Тъй като не е още много ясно как магнитното поле действа на плода, не се препоръчва носенето на магнитни гривни от бременни жени.

И децата знаят, че магнитите привличат метални предмети, затова ако имате метални имплантанти в тялото си, не използвайте магнитотерапия преди да сте се посъветвали със специалист. Това включва и хора с пейсмейкър, дефибрилатор и инсулинова помпа. Магнитът може да увреди уреда и така да влоши здравословното ви състояние.

Също така не се препоръчва носенето на магнитни гривни и други магнитни бижута от хора, използващи лепенки за внасяне на лекарства през кожата. Магнитите влияят на кръвообращението и не се знае как ще се съчетаят двата начина за лечение. Възможно е да се получи отрицателен ефект, затова трябва, разбира се, след лекарска консултация да изберете единия от двата начина за лечение – лекарство или магнитна гривна.

Източник: www.kliuki.bg

Leave Comments