By Александра Ганева on Понеделник, 15 Януари 2024
Category: Блог

Менструална чашка - средство, което предпазва жените от инфекции

 

Менструалната чашка е иновативен продукт за интимна хигиена и алтернатива на дамските превръзки и тампони.

Проведено изследване от екип от експерти от Лондонския университет, подчертава предимствата на менструалните чашки в поддържането на оптималното вагинално здраве.  

В научното изследване участват 500 жени, които са започнали да ползват менструални чашки след години употреба на тампони и превръзки. Резултатите показват, че жените, които са предпочели менструалните чашки, имат по-благоприятен вагинален микробиом и по-нисък риск от бактериални инфекции.

В течение на 18 месеца учените от Лондонския университет са следили вагиналното здраве и честотата на бактериални вагинози при участничките в изследването. Резултатите показват, че менструалните чашки предоставят по-дълготрайна защита, като не нарушават влагалищния баланс.

Експертите отбелязват, че употребата на тампони и превръзки може да създаде благоприятна среда за развитие на бактерии. От друга страна, менструалните чашки предлагат по-естествен подход към месечния цикъл, като не допускат бактериални промени във влагалището. Този метод на хигиена, съчетан с удобството на по-дълготрайна употреба прави менструалните чашки предпочитан избор за жени, които се грижат за своето вагинално здраве.

В сравнение с тампоните и превръзките, които могат да нарушат естественото Ph на вагиналната флора, менструалните чашки са по-здравословна и устойчива алтернатива.

Ето защо все повече жени прибягват към този иновативен продукт, за да поддържат своето вагинално здраве и да се чувстват уверени по време на цикъл.

Поръчай тук!

Related Posts

Leave Comments