fbpx

Магазин

Силиконови Вендузи за масаж на Лице и Тяло, Комплект 4 броя, Розови (Код: 2340)

Оценка:
Цена: 29.90 лв.
Количество:

Комплект от 4 бр Силиконови вендузи за масаж на Лице и Тяло, Розови

 

Вендузите са подходящи за масажиране на лицето, врата, тялото, както и за физиотерапевтични процедури.

 

Действие на вендузите:

  • Намаляват умората;
  • Подобряват на физическото благосъстояние;
  • Подобряват циркулацията на кръвта
  • Стимулират метаболизма;
  • Подобряват имунната система;

 

Какви са ползите от вендузите за масаж на лице и врат?

  • Предотвратява се стареенето на кожата!

  • Стимулира се регенерацията на кожните клетки!

  • Подобрява се циркулацията на кръвта!

  • Премахва се подпухналостта и отоците!

  • Нормализира се обмяната на веществата, което спомага за отделяне на отпадните метаболитни продукти!

  • Кожата е почистена и диша по-добре!

  • Кожата е обогатена с кислород!

  • Предотвратява се застояването на кръвта!

  • Тъканите и мускулите се укрепват!

  • Спомагат за корекция на двойна брадичка!

  • Кожата на лицето става по-еластична и изглежда по-млада!

 

Вендузите за лице са подходящи за употреба при:

  • Загуба на еластичност на кожата;
  • Бръчки по лицето;
  • Подуване на лицето;
  • Жълтеникав цвят на кожата на лицето;
  • Видима двойна брадичка;

Допълнителното предимство на този вид масаж е рефекторното му действие върху биологично активните точки, разположени върху лицето и шията.

 

Как да прилагате вендузите?

Почистете лицето със силиконовата четка от комплекта и след това приложете масаж с вендузите.

Като ежедневна грижа за лицето: правете вакуум масаж в продължение на 2-3 минути непосредствено след нанасяне на козметичните продукти. Вакуум масажът помага за проникване на козметичните продукти в по-дълбоките слоеве на кожата. Така се засилва действието на активните им съставки, което подобрява техния ефект.

За курсов масаж: помага за коригиране контура на лицето, намаляване на отоците и възстановяване на дълбоките слоеве на кожата. Правете този масаж 10-15 минути всеки ден в продължение на 20 дни. Препоръчително е курсовите масажи трябва да се правят 2 пъти годишно!

 


Какви са ползите от вендузите за масаж на тяло?

Вендузите са подходящи за употреба при възпалителни заболявания на дихателните органи: бронхити, пневмонии, плеврити, профилактика на хипостатични пневмонии, остри и хронични миозити, нейтомизоти, невралгии, неврити и периневрити, остеохондрози.

 

ВЕНДУЗЕН МАСАЖ СЪС СИЛИКОНОВИ ВЕНДУЗИ

В основата на действието на вендузния масаж лежи рефлекторния метод, основан на възникването на хеперемия, дразнене на кожните рецептори от създадения във вендузата вакуум. Под влияние на вендузния масаж се подобрява периферната циркулация на кръвта, лимфата, между-тъканната течност. Отстранява се появяването на застой, усилва се обмяната на веществата и кожното дишане в масажираните участъци на тялото. Кожата става по-еластична, повишава се съпротивлението й към температурни и механични фактори, подобрява се съкратителната функция на мускулите, повишава тонуса и еластичността им.

При въздействието на вакуум-терапията се извършва отделяне на екстракта на мастните и потните жлези. В неговия състав влизат освен соли, ацетон, жлъчни киселини, които в определени концентрации са токсични за организма. Това дава възможност да се сравни метода на вендузния масаж с ефекта на банята.

 

ФИЗИОТЕРАПЕВТИЧНА ПРОЦЕДУРА

Лечебният ефект на физиотерапевтичната процедура "вендузи" се осъществява благодарение на вакуума, предизвикващ прилив на кръв и лимфа към кожата от дълбоко разположените тъкани, които оказват рефлекторно въздействие на кръвоносните съдове на вътрешните органи. Освен това в областта на въздействие се образуват биологично активни вещества, стимулиращи обменните и възстановителните процеси.

 

МЕТОД НА ПРОВЕЖДАНЕ

Масажираната повърхност се намазва с затоплено растително масло, масажен крем или вазелин. Поставят се 1 или 2 вендузи, дозирайки силата на вакуума, притискайки балона. При това е необходимо да се взема впредвид чувствителността на кожата на пациента. След това със засмуканата вендуза трябва да се правят пълзящи масажни движения по посока, указана на следващата фигура:

Масаж със силиконови вендузи

Движенията могат да бъдат праволинейни, кръгови или зигзагообразни. Продължителността на масажа е индивидуална.

Процедурите се провеждат ежедневно. Броят на процедурите зависи от състоянието на пациента и може да възлиза на 5-10 процедури. След провеждането на процедурите, на пациента е необходима почивка в помещение с температура не по-ниска от 18 градуса , в течение на не по-малко от 30 минути.

При остеохондроза се правят плъзгащи масажни движения от кръста към шийния прешлен. Особено внимание се отделя на масажа на паравертебралните зони на разстояние 2-3 сантиметра от гръбначния стълб. Движенията са праволинейни при това "нагоре" вендузата се движи така, че пред нея да "върви" сгъната кожа, а "надолу" – без усилие.

При шийна остеохондроза се правят кръгови движения около седмия прешлен (за да го намерите трябва да се наклони главата – той е най-издаденият прешлен).

Посоката на движение е по часовниковата стрелка без да се опира вендузата в прешлена. Количеството на движенията е нечетно число (11-15). След процедурата се прави масаж на трапецовидните мускули от главата към раменете.

При простудни заболявания, бронхити, пневмонии се масажира от долните ъгли на лопатките към раменете, страничните повърхности на гръдния кош към лявото и дясното рамо. Под въздействието на вендузния масаж се подобрява дишането, понижава се температурата на тялото. След края на процедурата болният трябва да се увие в одеало и да пие чай с лимон или малина.

При миозити на кръстните мускули се масажира кръста, при миозити на предраменните мускули се масажират мускулите на задната повърхност на шията и гърба. При радикулит се масажира кръстната област, а ако болката рефлектира и в крака, тогава и задната повърхност на крака.

При целулит се провежда вендузен масаж на мускулите на бедрата и седалището. Движението на вендузите е кръгово, зигзагообразно и праволинейно (всеки вид по 5-6 пъти). Под въздействието на вендузния масаж протича механично разделяне на мастните клетки. За усилване на ефекта може да се намаже масажната повърхност с анти-целулитен крем. Период на провеждане на масажите – 1 месец.  

 

Внимание! Не трябва да се масажира вътрешната повърхност на бедрата при хронична херния и апандисит.

 

За да се повиши имунитета при слабите, продължително боледуващи хора, се използва метода на автохемотерапията, който се състои в прилагането върху кожата на седалището на вендуза в режим на дълбок вакуум. Продължителност на лечението – 1 месец.

Масажът при травми се прилага за нормализиране на кръвния и лимфния поток, отстраняване на болестния синдром, успокояване на отоци и хематоми, регенерация и репарация на тъканите, нормализиране на окислително-възстановителните процеси. Масажът започва да се прилага на травмираната зона и постепенно се спуска към принадлежащите към зоната участъци.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ВЕНДУЗНИЯ МАСАЖ И ФИЗИОТЕРАПЕВТИЧНАТА ПРОЦЕДУРА

Кръвотечения в белите дробове, туберкулоза на белите дробове в активен стадий, злокачествени и доброкачествени тумори, хеморагичерски диатез, кожни заболявания и изострена кожна чувствителност, заболявания на кръвта, силно изтощение на болния, нарушения на сърдечния ритъм, хипертоническа болест 3 степен.

Не трябва да се поставят вендузите на гръбначния стълб, в областта на сърцето, бъбреците и млечните жлези при жените.

Всички процедури трябва да са съгласувани с лекуващия лекар!

 

НАЧИН НА УПОТРЕБА

  • Вендузите се дезинфекцират, като се изтриват 2 пъти в интервал от 10 минути с марлена салфетка, използвайки 3% разтвор на перексиводород с добавено 0,5% миещо средство или в 1% разтвор хларамин.
  • При провеждането на процедурите пациентът е в легнало или седнало положение. За по-добро засмукване на вендузите се препоръчва кожата да се намаже с вазелин, растително масло (стерилно) или масажен крем.
  • За да се постави вендузата с пръстите на ръката, силно се притиска балонът й по средата, плътно се поставя гърлото върху кожата и се отпуска.
  • При поставяне на вендузи върху дете е необходимо да се има в предвид дозирането на вакуума чрез по-лекото притискане на балона, изхождайки от възрастта на детето.
  • След провеждането на процедурата вендузата се отстранява, хващайки балона й с пръстите на ръката.
  • Продължителност на процедурата – 20-25 минути. Продължителност на лечението: индивидуално.

 

Цената е за комплект от 4 броя вендузи с големини:

  • 1 вендуза за лице - 1,5 х 5 см
  • 1 вендуза за лице - 4 х 8 см
  • 1 вендуза за тяло - 5 х 6 см
  • 1 вендуза за тяло - 6,5 х 7,5 см

 

Цвят на вендузи: Розов

 

Цена: 29.90 лв.
Количество:


Коментари
Цветелина, 11.02.2018
Взех си 4 за да си правя антицелулитен масаж на бедрата вкъщи. Лесно се борави с тях

ОЩЕ ОТ МАГАЗИНА

магнитни гривни от волфрам
магнитни гривни от титан
магнитни гривни за жени
магнитни гривни за мъже
гривни за зодиите
гривни за чакрите
Колиета за чакрите
при болки и схващания
продукти против хъркане
продукти за масажи
продукти за отслабване
Подаръчни торбички
Как се скъсяват и удължават магнитните гривни?
Как се закопчават и разкопчават магнитните гривни
полезни статии от блога
Често Задавани Въпроси за магнитните гривни и тяхното действие
Ела на място в офиса ни и избери своята магнитна гривна!
Тествай безплатно в офиса ни в Пловдив LR продукти за здраве и красота
Пълен тест на здравословното състояние чрез биорезонансна диагностика
Мнения от нашите клиенти за действието на магнитните гривни

ГРАБНИ 10% ОТСТЪПКА

Абонирай се за нашия бюлетин, и ще получиш код за 10% отстъпка! Очакват те още много изненади :)

Абонирай се за нашия бюлетин, и ще получиш код за 10% отстъпка! Очакват те още много изненади :)

Свържете се с нас

We use cookies

Ние използваме бисквитки на нашия уебсайт. Някои от тях са от съществено значение за функционирането на сайта, докато други ни помагат да подобрим този сайт и потребителското изживяване (бисквитки за проследяване). Можете сами да решите дали искате да разрешите бисквитки или не. Моля, имайте предвид, че ако ги отхвърлите, може да не успеете да използвате всички функции на сайта.